Włoski deser z lodami tiramisu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Włoski deser z lodami tiramisu

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

40 mililitrów

null

null

1 łyżka

null

0.5 sztuki

150 mililitrów

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W rondelku rozpuść cukier, następnie zalej go kawą i poczekaj, aż wszystko się dokładnie połączy. Dodaj brandy, ponownie zagotuj i odstaw do ostygnięcia.

Krok 2

Dobrze schłodzony sos wlej na dno pucharka, dodaj lody i jedno ciasteczko.

Krok 3

Tabliczkę czekolady rozpuść w wodnej kąpieli, na pergamin nanieś odpowiednią ilość łyżką, rozsmarowując brzegi. Dekorację wstaw na chwilę do lodówki.

Krok 4

Deser posyp kakao i pokruszonymi ciasteczkami, udekoruj truskawkami, płatem czekolady i listkami mięty.

przepisy.pl

Dobra rada:

Okazja: Na specjalne okazje

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Włoski deser z lodami tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Włoski deser z lodami tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Włoski deser z lodami tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Włoski deser z lodami tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Włoski deser z lodami tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Włoski deser z lodami tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Włoski deser z lodami tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Włoski deser z lodami tiramisu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej