Łosoś z serem twarogowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś z serem twarogowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

2 łyżki

4 sztuki

3 łyżki

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety skrop sokiem z cytryny i odstaw na 20 minut.

Krok 2

Rybę oprósz solą, pieprzem i ułóż w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym oliwą.

Krok 3

Piecz przez 20 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 stopni.

Krok 4

Twarożek wymieszaj z koperkiem.

Krok 5

Pod koniec pieczenia łososia obłóż serem i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś z serem twarogowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś z serem twarogowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś z serem twarogowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś z serem twarogowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś z serem twarogowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś z serem twarogowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś z serem twarogowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś z serem twarogowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej