
Składniki
450 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
10 gramów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do żółtek dodaj trochę kwasku i musztardę.
Krok 2
Połącz wszystkie składniki trzepaczką, a następnie stopniowo wlewaj olej.
Krok 3
Gdy zużyjesz cały olej, dodaj resztę kwasu, sól i cukier. Trzymaj w chłodnym miejscu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej