
Składniki
400 gramów
150 gramów
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zaczynamy od ugotowania makaronu zgodnie z instrukcją producenta.
Krok 2
Boczek kroimy w kostkę i przesmażany krótko na patelni.
Krok 3
Dodajemy do niego posiekaną cebulę o czosnek i jeszcze krótko przesmażamy razem.
Krok 4
Dodajemy sos pomidorowy, doprawiamy do smaku ziołami prowansalskimi i gotujemy kilka minut na wolnym ogniu.
Krok 5
Ugotowany makaron odcedzamy i dodajemy do sosu pomidorowego. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej