Makaron z kurkami i cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z kurkami i cukinią

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

160 gramów

1 szklanka

1 sztuka

3 łyżki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotować w wodzie z kostką Rosołu z kury Knorr. Odcedzić.

Krok 2

Cebule posiekać i zeszklić na maśle. Na patelnie wrzucić kurki i smażyć kilka minut. Dodać cukinię pokrojoną w cienkie plasterki, posypać czosnkiem i smażoną cebulką w mini kostkach Knorr, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Smażyć kolejne kilka minut, aż cukinia zmięknie. Gdy trochę ostygnie dodać śmietanę.

Krok 3

Na patelnię wrzucić odcedzony makaron i wymieszać z sosem. Doprawić do smaku pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z kurkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z kurkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z kurkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z kurkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z kurkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z kurkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z kurkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z kurkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej