
Składniki
160 gramów
1 szklanka
1 sztuka
3 łyżki
1 łyżeczka
1 szczypta
1 łyżeczka
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotować w wodzie z kostką Rosołu z kury Knorr. Odcedzić.
Krok 2
Cebule posiekać i zeszklić na maśle. Na patelnie wrzucić kurki i smażyć kilka minut. Dodać cukinię pokrojoną w cienkie plasterki, posypać czosnkiem i smażoną cebulką w mini kostkach Knorr, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Smażyć kolejne kilka minut, aż cukinia zmięknie. Gdy trochę ostygnie dodać śmietanę.
Krok 3
Na patelnię wrzucić odcedzony makaron i wymieszać z sosem. Doprawić do smaku pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej