Makaron ze szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron ze szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

10 sztuk

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szpinak dokładnie umyj, osusz i porwij na mniejsze liście.

Krok 2

Pomidorki sherry przekrój na ćwiartki.

Krok 3

Makaron ugotuj w wodzie z dodatkiem Bulionu na włoszczyźnie Knorr.

Krok 4

Jak makaron będzie al dente odcedź go i pozostaw w tym samym garnku w którym się gotował

Krok 5

Teraz dodaj masło, oliwę, szpinak, pomidorki oraz sok z cytryny. Całość mieszaj aż wszystkie składniki się połączą. Natychmiast podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron ze szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron ze szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron ze szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron ze szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron ze szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron ze szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron ze szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron ze szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej