Makaron ryżowy z grzybami i Tofu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron ryżowy z grzybami i Tofu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

4 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

0.5 szklanki

8 sztuk

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżka

1 łyżka

230 gramów

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron namocz w gorącej wodzie na 15 minut, odcedź.

Krok 2

Czosnek i imbir posiekaj. Szalotki pokrój. Wszystko smaż na oleju przez 2 minuty.

Krok 3

Dodaj grzyby i smaż ciągle mieszając około 3 minuty.

Krok 4

Tofu pokrój w kostkę o boku 1,5 cm. Dodaj do grzybów i smaż do czasu, gdy zbrązowieje.

Krok 5

Sos sojowy wymieszaj z winem ryżowym, sosem rybnym i masłem orzechowym. Wlej na patelnię.

Krok 6

Dodaj makaron ryżowy i wymieszaj.

Krok 7

Orzeszki upraż i posiekaj, dodaj do makaronu z grzybami. Całość posyp listkami bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron ryżowy z grzybami i Tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron ryżowy z grzybami i Tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron ryżowy z grzybami i Tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron ryżowy z grzybami i Tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron ryżowy z grzybami i Tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron ryżowy z grzybami i Tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron ryżowy z grzybami i Tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron ryżowy z grzybami i Tofu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
37 osób ogląda przepis:
Klasyczny sos tatarski
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej