Makaronowe gniazda z groszkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaronowe gniazda z groszkiem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 szklanka

0.5 pęczka

1 sztuka

300 gramów

null

250 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zielony groszek ugotuj w wodzie z dodatkiem Rosołu z kury Knorr. Ugotuj makaron al dente.

Krok 2

Polędwice pokrój w kostkę. Umyj zieleninę, odrzuć łodyżki i część listków pokrój.

Krok 3

2 łyżeczki groszku odłóż do dekoracji, resztę zmiksuj razem z rosołem i połącz z gęstą śmietaną.

Krok 4

Jeszcze raz podgrzej i dodaj posiekaną zieleninę, dopraw do smaku pieprzem.

Krok 5

Odsącz makaron, wymieszaj z sosem. Wyłóż makaron na talerz, posyp groszkiem i pokrojoną wędliną, udekoruj natką.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaronowe gniazda z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaronowe gniazda z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaronowe gniazda z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaronowe gniazda z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaronowe gniazda z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaronowe gniazda z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaronowe gniazda z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaronowe gniazda z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Sos do kebaba, czosnkowy
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej