Makaron z hiszpańskim chorizo i gorgonzolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z hiszpańskim chorizo i gorgonzolą

Autor: Magdalena Tomaszek

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

200 mililitrów

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

50 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Krok 2

Na oliwie podsmażamy cebulę i chorizo. Jak już jest lekko podsmażone, wlewamy śmietanę i różne gatunki sera. Całość podgrzewamy, aż do roztopienia sera. Na koniec doprawiamy i dodajemy zgnieciony ząbek czosnku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z hiszpańskim chorizo i gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z hiszpańskim chorizo i gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z hiszpańskim chorizo i gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z hiszpańskim chorizo i gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z hiszpańskim chorizo i gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z hiszpańskim chorizo i gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z hiszpańskim chorizo i gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z hiszpańskim chorizo i gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej