
Składniki
250 gramów
100 gramów
1 sztuka
200 mililitrów
1 gram
3 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wydrylowane wiśnie posyp cukrem pudrem oraz cukrem waniliowym i poczekaj do momentu, gdy puszczą sok.
Krok 2
W tym czasie ugotuj makaron zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Po odcedzeniu makaronu, wymieszaj go z masłem.
Krok 3
Kiedy wiśnie puszczą sok, dodaj go do ubitej śmietany.
Krok 4
Na talerze nałóż makaron, posyp go rozkruszonym serem i cukrem. Następnie połóż wiśnie, a całość polej śmietaną. Podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej