Marynata do karkówki z czerwonego wina przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marynata do karkówki z czerwonego wina

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

3 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

5 sztuk

750 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z pomarańczy i cytryny odzyskaj samą skórkę, marchewkę pokrój w kostkę.

Krok 2

Do wina dodaj przyprawę w mini kostkach Knorr, rozgniecione ziarna jałowca oraz pozostałe składniki, zagotuj. Pozostaw do wystygnięcia.

Krok 3

Marynuj 900g karkówki przez 24 godz. Marynatę można wykorzystać do podlewania mięsa np.: podczas pieczenia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marynata do karkówki z czerwonego wina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marynata do karkówki z czerwonego wina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marynata do karkówki z czerwonego wina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marynata do karkówki z czerwonego wina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marynata do karkówki z czerwonego wina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marynata do karkówki z czerwonego wina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marynata do karkówki z czerwonego wina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marynata do karkówki z czerwonego wina - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej