Marynata pikantna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marynata pikantna

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

1 łyżka

2 łyżki

2 łyżeczki

1 szklanka

5 łyżek

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do sake dodaj czosnek, pastę curry, olej, sos sojowy, pastę chili oraz szczypiorek.

Krok 2

Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Marynatę używaj do mięs.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marynata pikantna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marynata pikantna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marynata pikantna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marynata pikantna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marynata pikantna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marynata pikantna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marynata pikantna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marynata pikantna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej