
Składniki
0.5 szklanki
1 łyżka
2 łyżki
2 łyżeczki
1 szklanka
5 łyżek
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do sake dodaj czosnek, pastę curry, olej, sos sojowy, pastę chili oraz szczypiorek.
Krok 2
Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Marynatę używaj do mięs.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej