Meksykański kebab przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykański kebab

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 łyżek

16 sztuk

1 szczypta

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

500 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w kostki o wielkości 2x2cm. Pieczarki obierz.

Krok 2

Oba składniki wrzuć do miski, dodaj olej oraz wszystkie przyprawy z wyjątkiem liści laurowych.

Krok 3

Dokładnie wymieszaj, by mięso pokryło się marynatą. Miskę przykry i wstaw na noc do lodówki.

Krok 4

Następnego dnia cebule pokrój w ósemki.

Krok 5

Mięso i pieczarki wyjmij z marynaty i nabij na przemian z cebulą, i listkami laurowymi na szpikulce.

Krok 6

Kebaby piecz na grillu lub w piekarniku około 15-20 minut. W czasie pieczenia potrawę smaruj pozostała marynatą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykański kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykański kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykański kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykański kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykański kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykański kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykański kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykański kebab - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej