Mięsne paluchy z farszem z orzechów. przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mięsne paluchy z farszem z orzechów.

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

null

null

6 łyżek

3 łyżki

2 łyżki

4 sztuki

150 gramów

3 łyżki

200 gramów

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schab umyj , osusz i pokrój w plastry. Rozbij tłuczkiem.

Krok 3

Ser , śmietanę , chrzan i orzechy wymieszaj z jajkiem

Krok 4

Plastry mięsa posmaruj farszem następnie zwiń.

Krok 2

Oprósz mięso Przyprawą do mięs Knorr.

Krok 5

panieruj w rozmąconych jajkach oraz bułce tartej.

Krok 6

Smaż ze wszystkich stron do zrumienienia.

garlic

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mięsne paluchy z farszem z orzechów. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mięsne paluchy z farszem z orzechów. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mięsne paluchy z farszem z orzechów. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mięsne paluchy z farszem z orzechów. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mięsne paluchy z farszem z orzechów. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mięsne paluchy z farszem z orzechów. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mięsne paluchy z farszem z orzechów. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mięsne paluchy z farszem z orzechów. - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej