Mięso drobiowe w cieście francuskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mięso drobiowe w cieście francuskim

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

1 sztuka

null

null

150 mililitrów

5 sztuk

0.5 szklanki

500 gramów

0.5 szklanki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekać, dodać mięso, mleko, bułkę tartą, rozmrożoną kukurydzę i groszek oraz ugotowaną, pokrojoną marchewkę.

Krok 2

Jajka ugotować na twardo, obrać, przeciąć na pół.

Krok 3

Małą tortownicę posmarować olejem, 2/3 ciasta ułożyć na spodzie, następnie wyłożyć 0,5 mięsa, na to ułożyć jajka, resztę mięsa i na koniec ciasto. Piec około 50 min w temp 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mięso drobiowe w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mięso drobiowe w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mięso drobiowe w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mięso drobiowe w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mięso drobiowe w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mięso drobiowe w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mięso drobiowe w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mięso drobiowe w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
12 osób ogląda przepis:
Szynka w galarecie
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej