Miodowe skrzydełka w sosie pomidorowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Miodowe skrzydełka w sosie pomidorowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

10 łyżek

null

null

4 łyżki

1 sztuka

18 sztuk

null

4 sztuki

2 opakowania

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posyp solą, pieprzem i papryką skrzydełka smaż 20 minut na połowie oleju.

Krok 2

Paprykę i dymki pokrój w nieduże kawałki. Obierz i posiekaj cebulę oraz czosnek i zeszklij na 1 łyżce oleju.

Krok 3

Pomidory rozgnieć widelcem i dodaj do cebuli oraz czosnku, gotuj 10 minut.

Krok 4

Osączoną kukurydzę paprykę i dymkę podsmaż na 1 łyżce oleju, a pozostały olej wymieszaj z miodem. Posmaruj nim skrzydełka przed końcem smażenia.

Krok 5

Gotowe danie obłóż warzywami i kukurydzą, polej sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Miodowe skrzydełka w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Miodowe skrzydełka w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Miodowe skrzydełka w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Miodowe skrzydełka w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Miodowe skrzydełka w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Miodowe skrzydełka w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Miodowe skrzydełka w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Miodowe skrzydełka w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kapuśniak z wołowiną
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej