
Składniki
sos:
50 mililitrów
1 sztuka
2 łyżki
100 gramów
1 sztuka
pieczona cielęcina:
1.5 kilograma
2 łyżki
3 łyżki
3 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ocet balsamiczny zredukuj na patelni o połowę, dodaj ketchup, olej oraz przyprawę do mięsa. W tak przygotowanej marynacie zanurz mięso. Pozostaw je na około 3-4 godziny.

Krok 2
Mięso piecz w 190°C przez około 30 minut.

Krok 3
Na tej samej patelni na której była przygotowywana marynata, na rozgrzanym tłuszczu podsmaż posiekaną w drobną kostkę cebulę i pokrojone w plastry grzyby .

Krok 4
Dodaj 200 ml zimnej wody. Patelnię zestaw z ognia dodaj Bulionetkę wołową Knorr, dzięki której sos będzie dobrze doprawiony. Całość dokładnie wymieszaj upewniając się, że esencja zupełnie się rozpuściła. Wszystko razem gotuj dwie minuty, po czym sos zapraw śmietana. Mięso podawaj z sosem.


Dobra rada:
Do sosu dodaj kilka kropel sosu sojowego. Wzmocni to jego smak i nada mu delikatnie orientalnego charakteru.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulionetka wołowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej