
Składniki
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
null
4 łyżeczki
4 sztuki
null szczypt
1 pęczek
1 pęczek
6 sztuk
1 sztuka
null szczypt
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka umyj, pokrój na kawałki i ugotuj.
Krok 2
Marchew, por i zieleninę drobno posiekaj. Dodaj do kurczaka.
Krok 3
Ząbki czosnku podziel na cząstki i zarumień na oliwie, po czym usuń.
Krok 4
W aromatycznej oliwie podsmaż mięso i przyprawy.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej