Mleczny przekładaniec przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mleczny przekładaniec

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

250 mililitrów

70 gramów

250 mililitrów

6 sztuk

40 gramów

null szczypt

140 gramów

2 łyżki

4 sztuki

2 łyżki

0.5 sztuki

300 gramów

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój chałkę na półcentymetrowe kromki.

Krok 2

Rozgrzewaj partiami masło na patelni i smaż na nim kromki chałki na złoty kolor.

Krok 3

Pokrój jabłka na półcentymetrowe plastry. 3 łyżki masła rozgrzej na patelni i smaż jabłka z cukrem, cynamonem i sokiem z cytryny przez maksymalnie 3 minuty z każdej strony.

Krok 4

Natłuść formę olejem po czym układaj na niej na przemian chałkę, jabłka i rodzynki wymieszane z rumem. Przykryj to warstwą chałki.

Krok 5

Każdą z warstw polej sosem mleczno- jajecznym. Wszystko piecz w piekarniku przez 70 minut w temperaturze 180 stopni na środkowym poziomie.

Krok 6

Po wyjęciu z pieca przestudź, pokrój na kawałki i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mleczny przekładaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mleczny przekładaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mleczny przekładaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mleczny przekładaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mleczny przekładaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mleczny przekładaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mleczny przekładaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mleczny przekładaniec - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej