
Składniki
2 sztuki
100 gramów
2 łyżki
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
30 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do garnka włóż poszatkowaną kapustę i zalej wrzątkiem tak by woda sięgała poniżej kapusty. Gotuj na średnim ogniu.
Krok 2
Słoninę i boczek pokrój w drobną kostkę i smaż na niewielkim ogniu aż wytopi się tłuszcz. Dodaj posiekaną cebulę i smaż na małym ogniu, aż się zeszkli. Dodaj mąkę, wymieszaj i smaż jeszcze przez minutę.
Krok 3
Dodaj cebulę z boczkiem do kapusty. Dołóż szczypiorek i pokruszoną kostkę. Wymieszaj. Gotuj jeszcze przez kilka minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Bulion na wędzonym boczku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej