Monachijska zupa piwna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Monachijska zupa piwna

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null szczypt

null

125 mililitrów

null

null szczypt

null

2 łyżki

2 sztuki

null szczypt

null

3 sztuki

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozpuść masło w garnku. Do niego wlej piwo z solą, pieprzem, cukrem, kminkiem, gałką muszkatołową i sokiem z cytryny.

Krok 2

Zagotuj i odstaw.

Krok 3

Wymieszaj żółtka ze śmietaną i wlej do gorącej ale nie wrzącej zupy. Nie gotuj.

Krok 4

Chleb (bez skórki) pokrój w centymetrowe kostki i zrumień na maśle.

Krok 5

Po zdjęciu z patelni lekko posyp solą.

Krok 6

Zupę podawaj w talerzach z uprzednio posypanymi na nią grzankami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Monachijska zupa piwna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Monachijska zupa piwna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Monachijska zupa piwna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Monachijska zupa piwna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Monachijska zupa piwna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Monachijska zupa piwna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Monachijska zupa piwna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Monachijska zupa piwna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej