
Składniki
null szczypt
null
125 mililitrów
null
null szczypt
null
2 łyżki
2 sztuki
null szczypt
null
3 sztuki
500 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozpuść masło w garnku. Do niego wlej piwo z solą, pieprzem, cukrem, kminkiem, gałką muszkatołową i sokiem z cytryny.
Krok 2
Zagotuj i odstaw.
Krok 3
Wymieszaj żółtka ze śmietaną i wlej do gorącej ale nie wrzącej zupy. Nie gotuj.
Krok 4
Chleb (bez skórki) pokrój w centymetrowe kostki i zrumień na maśle.
Krok 5
Po zdjęciu z patelni lekko posyp solą.
Krok 6
Zupę podawaj w talerzach z uprzednio posypanymi na nią grzankami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej