Zupa fasolowa z Asturii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa fasolowa z Asturii

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

450 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

750 gramów

200 gramów

3 sztuki

250 gramów

150 gramów

150 gramów

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie mięsa oraz fasolę zalej wodą. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez godzinę.

Krok 2

Kapustę posiekaj, a mięso wyjmij z garnka i oddziel od kości.

Krok 3

Kiełbasy pokrój i włóż ponownie do garnka. Dopraw pieprzem i solą do smaku.

Krok 4

Dodaj kapustę, ziemniaki i tyle wody, aby wszystko przykryć.

Krok 5

Duś na wolnym ogniu do momentu, gdy ziemniaki będą miękkie. Podawaj w dużych miskach z wiejskim chlebem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa fasolowa z Asturii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa fasolowa z Asturii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa fasolowa z Asturii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa fasolowa z Asturii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa fasolowa z Asturii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa fasolowa z Asturii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa fasolowa z Asturii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa fasolowa z Asturii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej