
Składniki
450 gramów
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
750 gramów
200 gramów
3 sztuki
250 gramów
150 gramów
150 gramów
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie mięsa oraz fasolę zalej wodą. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez godzinę.
Krok 2
Kapustę posiekaj, a mięso wyjmij z garnka i oddziel od kości.
Krok 3
Kiełbasy pokrój i włóż ponownie do garnka. Dopraw pieprzem i solą do smaku.
Krok 4
Dodaj kapustę, ziemniaki i tyle wody, aby wszystko przykryć.
Krok 5
Duś na wolnym ogniu do momentu, gdy ziemniaki będą miękkie. Podawaj w dużych miskach z wiejskim chlebem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej