
Składniki
4 sztuki
null
3 łyżki
null
1 łyżka
0.5 opakowania
0.5 sztuki
0.5 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrojone w kostkę ziemniaki oraz różyczki kalafiora zalej wrzącym bulionem Knorra i gotuj 10 minut.
Krok 2
Wsyp groszek i włoszczyznę, gotuj jeszcze 8 minut.
Krok 3
Zabiel śmietaną wymieszaną z mąką, przypraw. Ponownie zagotuj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej