Biały barszczyk z biodrówką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Biały barszczyk z biodrówką

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

50 mililitrów

1 łyżka

1 kilogram

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W dużym garnku gotujemy biodrówkę .

Krok 2

Po ok 40 min dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i starta marchewkę .Gotujemy z dodatkiem przyprawy uniwersalnej delikat knorr .

Krok 3

Gdy mięso jest miękkie wyciągamy je i obieramy ,kroimy w kawałki ,podsmażamy na masełku .Takie mięso dodajemy do zupy .Barszcz biały mieszamy w szklance wody i dodajemy do zupy . Mieszamy zagotowujemy .Zaciągamy śmietaną i dodajemy chrzan .Mieszamy

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biały barszczyk z biodrówką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biały barszczyk z biodrówką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biały barszczyk z biodrówką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biały barszczyk z biodrówką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biały barszczyk z biodrówką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biały barszczyk z biodrówką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biały barszczyk z biodrówką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Biały barszczyk z biodrówką  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej