Morska przekąska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Morska przekąska

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

50 gramów

null szczypt

3 sztuki

null szczypt

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filet z ryby pokrój na małe kawałki, pieczarki na plasterki, marchew na talarki, a krewetki wrzuć do wrzątku, pogotuj przez 2 minuty, a następnie odsącz.

Krok 2

Na rozgrzany olej wrzuć marchew, po chwili dodaj rybę, krewetki, pieczarki, sos sojowy, Przyprawę w Mini kostkach Czosnek Knorr, cukier i pieprz.

Krok 3

Wszystko dokładnie wymieszaj i smaż przez ok. 7 minut, czasem mieszając.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Morska przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Morska przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Morska przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Morska przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Morska przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Morska przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Morska przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Morska przekąska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej