Koszyczki z kaszy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Koszyczki z kaszy

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 łyżka

5 sztuk

1 łyżka

1 szklanka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do zrobienia babeczek z carpaccio potrzebujemy foremek do mufinek lub babeczek .Takie foremki smarujemy oliwą .Wykładamy dno i boki szynką carpaccio .

Krok 2

Kaszę gotujemy . Do ugotowanej kaszy dodajemy do smaku Przyprawę Delikat knorr ,łyżkę masła mieszamy . Ścieramy kawałek żółtego sera i mieszamy z kaszą . Pieczarki blanszujemy ok 4 min i siekamy dodajemy do kaszy . Wszystko razem mieszamy .

Krok 3

Farsz nakładamy do foremek wyścielonych carpaccio .Ubijamy lekko i wbijamy na wierzch jajko przepiórcze . zapiekamy w piekarniku ok 10 min . Doprawiamy pieprzem .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koszyczki z kaszy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koszyczki z kaszy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koszyczki z kaszy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koszyczki z kaszy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koszyczki z kaszy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koszyczki z kaszy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koszyczki z kaszy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Koszyczki z kaszy  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kuleczki porowe
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej