Kotlety mielone z ciecierzycą i suszonymi pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety mielone z ciecierzycą i suszonymi pomidorami

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
30 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

4 łyżki

250 gramów

0.5 sztuki

2 łyżki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz i drobno posiekaj. Zeszklij na odrobinie oleju, odstaw do ostygnięcia. Mięso wymieszaj z przyprawami- przyprawą do mięs Knorr, czosnkiem w mini kostkach Knorr i pieprzem. Dodaj jajko i kaszę mannę.

Krok 2

Z masy formuj w dłoni placuszki, na środek każdego nakładaj po kilka kulek ciecierzycy i suszone pomidory, zamknij placuszki w okrągły kotlecik. Smaż na oleju do zrumienia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety mielone z ciecierzycą i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety mielone z ciecierzycą i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety mielone z ciecierzycą i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety mielone z ciecierzycą i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety mielone z ciecierzycą i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety mielone z ciecierzycą i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety mielone z ciecierzycą i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety mielone z ciecierzycą i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kotlet po kowalsku
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej