Kotlety mielone z zieloną papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety mielone z zieloną papryką

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżeczka

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżka

1 sztuka

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso wymieszaj z jajkiem i przyprawami. Cebulę obierz i posiekaj. Zeszklij na oleju i odstaw do ostygnięcia, po czym dodaj do masy mięsnej.

Krok 2

Paprykę umyj i pokrój w kostkę, czosnek obierz i drobno posiekaj, dodaj do masy mięsnej. Masę wyrób i w razie potrzeby dodaj bułki tartej (jeśli masa jest zbyt płynna).

Krok 3

Formuj małe kotleciki i smaż na oleju do zrumienienia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety mielone z zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety mielone z zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety mielone z zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety mielone z zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety mielone z zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety mielone z zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety mielone z zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety mielone z zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej