Kotlety z ryby morskiej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety z ryby morskiej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżka

1 szczypta

4 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

0.5 szklanki

1 łyżka

2 łyżki

1 sztuka

750 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryby umyj, wypatrosz i pokrój na kawałki.

Krok 2

Kajzerkę namocz w mleku i odciśnij.

Krok 3

Filety posiekaj i wymieszaj z bułką.

Krok 4

Cebulę posiekaj i podduś na maśle*.

Krok 5

Do masy rybnej dodaj cebulę, jajko, 2 łyżki bułki tartej, Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr i pieprz.

Krok 6

Uformuj płaskie kotlety, obtocz je w bułce tartej wymieszanej z sezamem i usmaż. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

pasibrzuch

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety z ryby morskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety z ryby morskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety z ryby morskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety z ryby morskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety z ryby morskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety z ryby morskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety z ryby morskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety z ryby morskiej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej