KOTLETY JĘCZMIENNE przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

KOTLETY JĘCZMIENNE

Autor: martusiat

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

4 łyżki

1 sztuka

40 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę ugotuj w lekko osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu.Przestudz

Krok 2

cebule obierz i pokroj w drobna kostke,zeszklij na oleju. Dodaj do kaszy wbij jajko,dodaj polowę mąki i bułkę tartą. wymieszaj,przypraw do smaku sola pieprzem.

Krok 3

Z masy uformuj niewielkie kotleciki.Obtocz w mące,olej rozgrzej na patelni,usmaż kotlety z obu stron na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • KOTLETY JĘCZMIENNE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • KOTLETY JĘCZMIENNE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • KOTLETY JĘCZMIENNE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • KOTLETY JĘCZMIENNE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • KOTLETY JĘCZMIENNE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • KOTLETY JĘCZMIENNE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • KOTLETY JĘCZMIENNE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • KOTLETY JĘCZMIENNE - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej