Mortadela w panierce - chrupiąca, w jajku: przepis | Przepisy.pl pixel

Mortadela w panierce

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
19 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

80 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mortadelę w grube plastry.

Mortadela w panierce - Krok 1

Krok 2

Następnie zanurz je w jajku, a później obtocz w panierce Knorr.

Mortadela w panierce - Krok 2

Krok 3

Smaż na złoty kolor w rozgrzanym oleju po ok. 2-3 minuty z każdej strony. Podawaj z ulubionym sosem.

Mortadela w panierce - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Fajnym pomysłem jest panierowanie razem z wędliną kawałka sera.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mortadela w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mortadela w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mortadela w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mortadela w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mortadela w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mortadela w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mortadela w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Mortadela w panierceMortadela w panierce

Szukacie pomysłu na przepis, który doskonale sprawdzi się jako ciepła przekąska? Sięgnijcie po mielonkę lub mortadellę i stwórzcie z nich znakomite danie! Próbowaliście kiedyś tych mięs w panierce? Jeżeli nie, to najwyższa pora, żeby poznać je w takiej odsłonie. Do przygotowania przekąski potrzebujecie tylko czterech składników! Zaopatrzcie się więc w: kiełbasę mortadellę lub mielonkę, opakowanie Fix Knorr panierka chrupiący kurczak paprykowy, jajko oraz olej roślinny. 

Dla kogo?

Mielonka lub mortadella w panierce w szczególności posmakują miłośnikom mięs. Te przysmaki z charakterystyczną nutą smakową, która jest preferowana przez smakoszy o określonym guście. 

Na jaką okazję?

Panierowana wędlina dobrze sprawdzi się na podwieczorek, przekąskę lub kolację. Możecie również zachwycić nią swoich gości. Znakomicie smakuje na ciepło, ale w wersji na zimno również jest bardzo smaczna. Nie musicie martwić się, że panierowana wędlina wystygnie i zmieni swoją konsystencję. Szukacie pomysłu na obiad? Mortadella lub mielonka w panierce również dobrze się sprawdzą. 

Czy wiesz, że?

Mortadella i mielonka w panierce doskonale komponują się z gotowanymi ziemniakami lub frytkami. To połączenie idealne! Dodatkowo możecie przygotować do nich najprostszą sałatkę z ogórków, pomidorów, fety i oliwy. Pycha! 

Dla urozmaicenia:

Lubicie ser? Możecie użyć go jako składnik dodatkowy, który urozmaici danie. Możemy Was zapewnić, że ciągnąca konsystencja sera dodatkowo urozmaici smak mortadelli. Nie jest to jednak obowiązkowy składnik!