
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
100 mililitrów
80 mililitrów
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ser mozzarella pokrój w grube na 2 cm plastry, a następnie słupki o długości 4-5 cm każdy.

Krok 2
Mąkę wymieszaj z wodą. W tak powstałym cieście zanurz pojedynczo kawałki sera, a następnie obtocz je w panierce chrupiący kurczak z papryką Knorr Fix.

Krok 3
Słupki mozzarelli w panierce wrzuć na rozgrzany olej i smaż na złoty kolor około 2 minuty z każdej strony, aż wyraźnie się zarumieni. Ser podawaj z ulubionym sosem lub dipem.


Dobra rada:
Żeby panierka mozzarelli mocno nie wchłaniała tłuszczu, upewnij się, że jest on dobrze rozgrzany.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Knorr Fix panierka chrupiący kurczak z papryką
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Mozzarella w panierce
Czy są z nami fani serów? Jeżeli tak, to nie możecie pominąć naszego przepisu mozzarella w panierce. Dlaczego warto spróbować sera w takiej odsłonie? Spieszymy z informacjami! Wspomnijmy o znakomitym smaku i konsystencji panierowanej mozzarelli. Z doświadczenia wiemy, że podgrzany ser stanie się ciągnący i aksamitny. Pycha! Kto wie, być może dołączycie ser mozzarella w panierce do swojego stałego menu?
Dla kogo?
Czas przygotowania mozzarelli w panierce nie przekracza pół godziny. Przepis na ser mozzarella w panierce świetnie sprawdzi się wśród osób, które lubią szybkie rozwiązania w kuchni. Nie musicie również wykazywać się specjalnymi umiejętnościami, ponieważ przepis jest bardzo prosty!
Na jaką okazję?
Smażona mozzarella w panierce to prawdziwy przysmak, który zachwyca smakiem i sprawdzi się w każdej chwili! Szukacie pomysłu na przekąskę w ciągu dnia? Przygotujcie mozzarellę w panierce. A może szykujecie się na spotkanie ze znajomymi? Również sięgnijcie po nasz przepis! To danie nigdy Cię nie zawiedzie.
Czy wiesz, że?
Czas smażenia mozzarelli nie powinien przekroczyć 3 minut z każdej strony! Podczas smażenia szczególną uwagę zwróć na kolor panierki. Ma być złocista, ale nie przypalona! Pilnuj więc czasu smażenia, który jest w tym przypadku bardzo ważny!
Dla urozmaicenia:
Jak zmodyfikować nieco ser mozzarella w panierce? Przepis na tej ciągnący się ser w chrupiącej otoczce możesz wzbogacić o dodatek aromatycznych sosów. Sięgnij po tradycyjny dip czosnkowy lub wykaż się kreatywnością, przyrządzając coś oryginalnego! Co powiesz na aromatyczny sos marinara lub dip ziołowy?