Najłatwiejszy torcik śmietanowy na zimno jaki znam przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Najłatwiejszy torcik śmietanowy na zimno jaki znam

Autor: Czajka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

null

3 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na dnie tortownicy, tej specjalistycznej, co to otwiera się ją sprytnie z boku i zostaje nam w rękach samo denko, w takiej tortownicy układamy biszkopty - na dnie. Na biszkoptach układamy dowolne owoce - można z nich zrezygnować, jak sezon zimowy i takowych brak, ale można wówczas dać rodzynki, orzechy, migdały.. itp, albo nie dać nic. Następnie bierzemy 2 opakowania dowolnej galaretki i zalewamy ją połową wymaganej wody czyli dwiema (2) szklankami. Odstawiamy, niech tężeje. Potem bierzemy 1/2 litra śmietany 30%-32% - ubijamy ją na sztywno. Łączymy galaretki (w stanie tężeję, jestem już lekko gęsta) z ubitą śmietaną i znowu chwilę całość ubijamy. I wylewamy/wykładamy na biszkopty. Na masie śmietanowej układamy znowu owoce, dowolne - albo i nie. Robimy kolejną galaretkę, też z mniejszą ilością wody - no, tak 1,5 szklanki - wylewamy tężejącą na wierzch. Całość wstawiamy do lodówki i czekamy na efekt. Do momentu aż się zwiąże, stężeje i nie będziemy w stanie oprzeć się łakomstwu :) Tanio, prosto, smacznie. Smacznego :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Najłatwiejszy torcik śmietanowy na zimno jaki znam - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Najłatwiejszy torcik śmietanowy na zimno jaki znam - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Najłatwiejszy torcik śmietanowy na zimno jaki znam - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Najłatwiejszy torcik śmietanowy na zimno jaki znam - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Najłatwiejszy torcik śmietanowy na zimno jaki znam - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Najłatwiejszy torcik śmietanowy na zimno jaki znam - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Najłatwiejszy torcik śmietanowy na zimno jaki znam - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Najłatwiejszy torcik śmietanowy na zimno jaki znam - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Wrapy orientalne
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej