Naleśniki ze szpinakiem i mięsem mielonym
łatwe
116 osób zapisało

Składniki
ciasto:
500 mililitrów
2 sztuki
250 gramów
2 szczypty
pozostałe składniki:
100 gramów
400 gramów
1 sztuka
1 łyżka
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie składniki na ciasto do naleśników połącz i ubij na gładką masę.

Krok 2
Naleśniki usmaż z obu stron.

Krok 3
Przebrany i dokładnie umyty szpinak włóż na minutę do osolonego wrzątku, po czym przełóż na durszlak i odsącz. Następnie posiekaj, jednak nie za drobno.

Krok 4
W rondlu rozgrzej olej. Podsmaż posiekaną w kostkę cebulę, a następnie dodaj mięso mielone. Dopraw przyprawą do mięs, solą i pieprzem a następnie smaż, aż mięso straci surowość.

Krok 5
Dodaj posiekany szpinak i duś całość ok. 10-15 minut aż woda ze szpinaku odparuje.

Krok 6
Na każdy naleśnik nałóż farsz i zawiń w trójkąt.


Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Naleśniki ze szpinakiem i mięsem mielonym
Wszystkie składniki na ciasto do naleśników połącz i ubij na gładką masę.