Omlet biszkoptowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet biszkoptowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

0.2 szklanki

4 sztuki

2 łyżki

null

1 opakowanie

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka oddziel od białek i utrzyj je z cukrem.

Krok 2

Białka ubij mikserem na sztywno i stopniowo dodawaj do utartych żółtek z cukrem i z mąką.

Krok 3

Dodaj skórkę z pomarańczy, cukier waniliowy i dokładnie wymieszaj. Usmaż na patelni.

Krok 4

Na upieczony omlet nałóż dżem i posyp cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet biszkoptowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet biszkoptowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet biszkoptowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet biszkoptowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet biszkoptowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet biszkoptowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet biszkoptowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet biszkoptowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zrazy zawijane
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej