
Składniki
0.5 sztuki
400 gramów
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
2 sztuki
300 gramów
10 sztuk
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu, odcedź.
Krok 2
Czosnek i cebulę posiekaj drobno i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 3
Papryczkę rozetnij usuń nasionka i potnij na małe kawałki, pomidory obierz i pokrój w kostkę. Warzywa dodaj do cebuli i duś przez 15-20 minut.
Krok 4
Dopraw do smaku i wymieszaj z makaronem. Ostry makaron z pomidorami podawaj udekorowany listkami świeżych ziół.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej