Owsianka z jogurtem naturalnym, płatkami migdałów, gruszką i mandarynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Owsianka z jogurtem naturalnym, płatkami migdałów, gruszką i mandarynką

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

6

heart
193 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

90 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

180 gramów

4 łyżki

4 sztuki

1.5 sztuki

600 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Owoce umyj, osusz, obierz ze skóry i pokrój w kostkę.

Owsianka z jogurtem naturalnym, płatkami migdałów, gruszką i mandarynką - Krok 1

Krok 2

Jogurt wlej do miseczki, dodaj pokrojoną gruszkę, mandarynkę, płatki owsiane, po czym wszystko lekko wymieszaj.

Owsianka z jogurtem naturalnym, płatkami migdałów, gruszką i mandarynką - Krok 2

Krok 3

Sporządzony jogurt posyp z wierzchu płatkami migdałów.

Owsianka z jogurtem naturalnym, płatkami migdałów, gruszką i mandarynką - Krok 3
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, wapnia, fosforu, magnezu, miedzi, tiaminy, ryboflawiny, witaminy B12.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Owsianka z jogurtem naturalnym, płatkami migdałów, gruszką i mandarynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Owsianka z jogurtem naturalnym, płatkami migdałów, gruszką i mandarynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Owsianka z jogurtem naturalnym, płatkami migdałów, gruszką i mandarynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Owsianka z jogurtem naturalnym, płatkami migdałów, gruszką i mandarynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Owsianka z jogurtem naturalnym, płatkami migdałów, gruszką i mandarynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Owsianka z jogurtem naturalnym, płatkami migdałów, gruszką i mandarynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Owsianka z jogurtem naturalnym, płatkami migdałów, gruszką i mandarynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Owsianka z jogurtem naturalnym, płatkami migdałów, gruszką i mandarynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Owsianka z jogurtem naturalnym, płatkami migdałów, gruszką i mandarynkąOwsianka z jogurtem naturalnym, płatkami migdałów, gruszką i mandarynką

Odpowiednie śniadanie to takie, które doda Ci sił na początek dnia, a jednocześnie nie obciąży żołądka. Znakomitym rozwiązaniem jest owsianka z jogurtem naturalnym, płatkami migdałów, gruszką oraz mandarynką. Zafunduj sobie i swojej rodzinie zdrowy oraz pyszny start od samego rana.

Dla kogo?

Ta owsianka z jogurtem naturalnym to idealne śniadanie dla wielbicieli posiłków z dodatkiem owoców, którzy dbają o zbilansowaną dietę i prawidłowe stężenie cholesterolu.

Na zdrowie!

Owies stanowi jeden z najzdrowszych gatunków zbóż. Charakteryzuje się on wyższą wartością odżywczą i energetyczną w porównaniu z innymi ziarnami. Wyroby owsiane, w tym także płatki, to źródło cennego błonnika, którego składnikiem są beta-glukany, czyli substancje pomagające kontrolować prawidłowe stężenie cholesterolu.. Tak skomponowany posiłek dostarczy Ci energii (340 kcal, czyli 22,8% RWS) na dobry początek dnia.

Czy wiesz, że?

Migdały błędnie określa się orzechami. Produkt stanowi bowiem nasiona drzewa migdałowca zwyczajnego. Dzielimy je na migdały słodkie oraz migdały gorzkie. Te pierwsze są bardziej popularne i nadają się do jedzenia solo, ale też są wykorzystywane do rozmaitych przetworów. Gorzka odmiana jest stosowana przede wszystkim do produkcji oleju migdałowego.