Pasta z białego sera z oliwkami i suszonymi pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta obniżająca cholesterol 2000 kcal

105 przepisów - 21 dni

Pasta z białego sera z oliwkami i suszonymi pomidorami

Autor: pfk

ratingratingratingratingrating

4

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

57 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

285 gramów

1 sztuka

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory wyjmij z oleju (zachowaj go - jest świetny do sosów sałatkowych, marynowania mięs, pomidorów etc.) i drobno posiekaj. Oliwki pokrój w plasterki, czosnek i cebulę drobno posiekaj.

Krok 2

W misce wymieszaj serek z jogurtem, dodaj pozostałe składniki, wymieszaj, dopraw solą i pieprzem. Podawaj z krakersami, chrupiącymi kawałkami tostów lub na zwykłym chlebie. Przechowuj w lodówce 3-4 dni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z białego sera z oliwkami i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z białego sera z oliwkami i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z białego sera z oliwkami i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z białego sera z oliwkami i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z białego sera z oliwkami i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z białego sera z oliwkami i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z białego sera z oliwkami i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z białego sera z oliwkami i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej