
Składniki
30 gramów
1 sztuka
150 gramów
50 gramów
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Brokuł gotujemy do miękkości i blendujemy.

Krok 2
Dodajemy pokrojone w kostkę jajko, awokado i doprawiamy przyprawami oraz sokiem z cytryny.

Krok 3
Dodajemy makrelę i mieszamy.


Dobra rada:
Dieta białkowa nie jest przeznaczona dla każdego, przed jej zastosowaniem skonsultuj się z lekarzem rodzinnym lub dietetykiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej
Pasta z makreli, brokuła i awokado
Pora na: Kolację.
Pasta rybna kojarzy się zwykle z dawnymi czasami, gdy przygotowywano ją na śniadanie, podwieczorek i kolację. Na przestrzeni lat ten dodatek do kanapki przeszedł gruntowną metamorfozę kulinarną, a klasyczną pastę zaczęto wzbogacać nowymi, oryginalnymi składnikami. Spróbujcie naszej propozycji na pastę z makreli, brokuła, awokado i jajka na twardo. Kluczową rolę grają tu przyprawy, odpowiednio skomponowane, które dodają paście wyrazistości i ostrości. Zapraszamy do stołu!
Dla kogo?
Pasta z makreli, brokuła i awokado to propozycja dla osób dbających o zbilansowaną dietę i ceniących nowoczesne, proste i aromatyczne dania.
Wiesz, co jesz!
Kanapka z pastą z makreli dostarczy wam 358,6 kalorii, a także 7,5 g błonnika i 24,5 g białka.
Czy wiesz, że?
Brokuł, czyli inaczej kapusta szparagowa, prawdopodobnie wywodzi się z Cypru. Jego uprawą zajmowali się starożytni Grecy i Rzymianie. Tego warzywa nie spotkacie w naturalnych warunkach, na całym świecie występuje jedynie w uprawie.