Pastę alle Zucchine przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pastę alle Zucchine

Autor: Paul81

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 szczypty

500 gramów

2 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

PRZEPIS: na oliwie extra vergine smażyć cebulę i marchewkę drobne posiekane, dodać cukinię, kiedy warzywa robią się szkliste dodać pomidory bez skórki, posolić, dodać pieprzu i gotować ok 10-15 minut. Gotować makaron jak wyżej, mieszać z sosem i poda do stołu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pastę alle Zucchine - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pastę alle Zucchine - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pastę alle Zucchine - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pastę alle Zucchine - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pastę alle Zucchine - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pastę alle Zucchine - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pastę alle Zucchine - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pastę alle Zucchine - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej