Duszone żołądki drobiowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszone żołądki drobiowe

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

null

3 łyżki

1 łyżka

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj żołądki pokrój na pół i podsmaż na rozgrzanej patelni na oliwie.

Krok 2

Dodaj cebulę pokrojoną w piórka i posiekany czosnek. Marchew pokrój w drobną kostkę i także dodaj do żołądków. Podsmaż około 5 minut od czasu do czasu mieszając.

Krok 3

Fix Do potraw chińskich Knorr połącz z 300 ml wody.

Krok 4

Wlej do mięsa. Dodaj sos sojowy grzybowy, kukurydzę i duś pod przykryciem 10 minut. Dodaj sól i pieprz i dokładnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszone żołądki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszone żołądki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszone żołądki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszone żołądki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszone żołądki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszone żołądki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszone żołądki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszone żołądki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej