Penne ze szpinakiem i pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Penne ze szpinakiem i pieczarkami

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 opakowanie

1 szczypta

1 łyżeczka

150 gramów

1 szczypta

1 łyżeczka

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

We wrzącej wodzie rozpuścic bulionetkę Knorr, wrzucić makaron i gotować ok. 8 minut- makaron ma być al dente. Odcedzić, trzymać pod przykryciem.

Krok 2

Na patelnie zeszklić posiekaną drobno cebulkę, dodać szpinak i dusić pod przykryciem aż się rozmrozi. Na osobną patelnię wrzucić pokrojone w ćwiartki pieczarki, podlać sosem sojowym i chwilę przesmażyć na dużym ogniu. Przełożyć na patelnię ze szpinakiem. Doprawić pieprzem oraz czosnkiem i smażoną cebulką w mini kostkach Knorr.

Krok 3

Makaron przełożyć na patelnię i wymieszać z gorącym szpinakiem i pieczarkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Penne ze szpinakiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Penne ze szpinakiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Penne ze szpinakiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Penne ze szpinakiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Penne ze szpinakiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Penne ze szpinakiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Penne ze szpinakiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Penne ze szpinakiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej