Pianę ciasto z wisniami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pianę ciasto z wisniami

Autor: Katarzyna Przysiężniuk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
80 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 szklanki

0.5 opakowania

4 łyżki

4 łyżki

3 sztuki

1 opakowanie

0.5 szklanki

1 puszka

1 opakowanie

4 łyżki

4 łyżki

5 sztuk

0.5 szklanki

1 szczypta

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Robimy kruche ciasto mąkę żółtka śmietanę proszek i cukier siekamy a potem wyrabiamy ciasto.

Krok 2

Ciasto dzielimy na 2 części i 1 z nich wałkujemy i pieczemy 25 minit w 180 stopniach

Krok 3

Robimy galaretkę z 1.5 szklanki cieczy 1 szklanka syropu wiśniowego i pół szklanki alkoholu studzimy ja i dodajemy wiśnie

Krok 4

Białka z solą ubijamy na sztywną pianę dodajemy cukier i miksujemy aż się rozpuści

Krok 5

Wałkujemy 2 część ciasta I na wierzch wylewamy bezę pieczemy niecale 25 minut i chlodzimy przy otwartych dawkach piekarnika

Krok 6

Ubijamy śmietankę na sztywno z cukrem dodajemy rozrobiona żelatynę

Krok 7

Składamy ciasto na spód kruche ciasto na ciasto galaretka z wiśniami na galaretka bita śmietana na śmietanę ciasto z bezą a na nie starte na tarce trufle

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pianę ciasto z wisniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pianę ciasto z wisniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pianę ciasto z wisniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pianę ciasto z wisniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pianę ciasto z wisniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pianę ciasto z wisniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pianę ciasto z wisniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pianę ciasto z wisniami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zrazy z karkówki
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej