
Składniki
1.5 szklanki
0.5 opakowania
4 łyżki
4 łyżki
3 sztuki
1 opakowanie
0.5 szklanki
1 puszka
1 opakowanie
4 łyżki
4 łyżki
5 sztuk
0.5 szklanki
1 szczypta
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Robimy kruche ciasto mąkę żółtka śmietanę proszek i cukier siekamy a potem wyrabiamy ciasto.
Krok 2
Ciasto dzielimy na 2 części i 1 z nich wałkujemy i pieczemy 25 minit w 180 stopniach
Krok 3
Robimy galaretkę z 1.5 szklanki cieczy 1 szklanka syropu wiśniowego i pół szklanki alkoholu studzimy ja i dodajemy wiśnie
Krok 4
Białka z solą ubijamy na sztywną pianę dodajemy cukier i miksujemy aż się rozpuści
Krok 5
Wałkujemy 2 część ciasta I na wierzch wylewamy bezę pieczemy niecale 25 minut i chlodzimy przy otwartych dawkach piekarnika
Krok 6
Ubijamy śmietankę na sztywno z cukrem dodajemy rozrobiona żelatynę
Krok 7
Składamy ciasto na spód kruche ciasto na ciasto galaretka z wiśniami na galaretka bita śmietana na śmietanę ciasto z bezą a na nie starte na tarce trufle
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej