Pieczarki nadziewane wołowiną i szałwią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczarki nadziewane wołowiną i szałwią

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

12 sztuk

2 szklanki

1 sztuka

1 szczypta

0.5 pęczka

2 sztuki

1 łyżka

40 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Trzony pieczarek odetnij i posiekaj, a kapelusze zostaw. Cebulę i czosnek również posiekaj.

Krok 2

Posiekane pieczarki, czosnek i cebulę smaż przez 5 minut na oleju.

Krok 3

Dodaj wieprzowinę i smaż kolejne 5 minut.

Krok 4

Mięso z warzywami przełóż do miski, dodaj bułkę tartą, szałwię oraz jajko. Wymieszaj i dopraw.

Krok 5

Farsz nakładaj łyżką do kapeluszy pieczarek. Ułóż je w żaroodpornym naczyniu i piecz przez 20 minut w temperaturze 180 stopni. Posyp listkami natki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczarki nadziewane wołowiną i szałwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczarki nadziewane wołowiną i szałwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczarki nadziewane wołowiną i szałwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczarki nadziewane wołowiną i szałwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczarki nadziewane wołowiną i szałwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczarki nadziewane wołowiną i szałwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczarki nadziewane wołowiną i szałwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczarki nadziewane wołowiną i szałwią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Szynka w galarecie
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej