Pieczeń rzymska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczeń rzymska

Autor: Irenka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

75 dekagramów

1 sztuka

3 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

3 łyżki

1 plaster

2 łyżki

1 łyżka

1 opakowanie

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

paprykę sparzyć wrzątkiem przelać zimną wodą cebullę podsmażyć na maśle połączyć wszystkie składniki piec w temp 180 około 50 60 min

Irenka

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczeń rzymska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczeń rzymska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczeń rzymska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczeń rzymska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczeń rzymska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczeń rzymska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczeń rzymska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczeń rzymska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej