Pieczeń z indyka na słodko przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczeń z indyka na słodko

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.7 szklanki

30 gramów

1.5 kilograma

10 gramów

30 gramów

1 sztuka

3 łyżki

null

20 gramów

5 łyżek

100 mililitrów

1 sztuka

100 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś umyj i osusz. Natnij wzdłuż w taki sposób, aby można było rozłożyć na pół i uzyskać duży płat mięsa.

Krok 2

Przygotuj marynatę - kostkę Knorr rozetrzyj z oliwą, dodaj posiekany czosnek i rozmaryn, skrop cytryną i wymieszaj. Natrzyj obie strony mięsa.

Krok 3

Gruszki i jabłka oczyść i pokrój w gruba kostkę, podsmaż na maśle. Wino podgrzej, dodaj cukier i cynamon - namocz w nim rodzynki. Odcedź a następnie wymieszaj wszystko razem, dodaj migdały i tarta bułkę.

Krok 5

Mięso zroluj ciasno i zwiąż bawełnianą nitką. Piecz 1,5 godziny w piekarniku nagrzanym do temp. 180 stopni. Podawaj pokrojone w grube plastry z ciemnym słodkim sosem.

Krok 4

Gotowy farsz nanieś na mięso, przykryj plastrami szynki i posyp posiekanymi orzechami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczeń z indyka na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczeń z indyka na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczeń z indyka na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczeń z indyka na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczeń z indyka na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczeń z indyka na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczeń z indyka na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczeń z indyka na słodko - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej