pieczone dzwonka łososia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

pieczone dzwonka łososia

Autor: pestki2

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
31 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

3 łyżeczki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia posypać solą i pieprzem, polać sokiem z cytryny. Odstawić do lodówki na ok. 1 h.

Krok 2

Miękkie masło wymieszać z posiekaną miętą. Wstawić do lodówki.

Krok 3

Folię aluminiową wysmarować odrobiną masła lub oliwy. Na folii położyć łososia, szczelnie zwinąć.

Krok 4

Piec na grillu ok 1/2 h. Przed podaniem na kawałek łososia położyć kawałek masła miętowego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • pieczone dzwonka łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • pieczone dzwonka łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • pieczone dzwonka łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • pieczone dzwonka łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • pieczone dzwonka łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • pieczone dzwonka łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • pieczone dzwonka łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • pieczone dzwonka łososia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej