Gotowana kukurydza w kolbach w ziołowym masełku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gotowana kukurydza w kolbach w ziołowym masełku

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

50 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło mieszamy dokładnie z rozkruszoną kostką pietruszkową.

Krok 2

Kolby kukurydzy oczyszczamy z liści i znamion, myjemy. W dużym garnku gotujemy wodę. Wrzucamy kolby kukurydzy i gotujemy pod przykryciem 5 min.

Krok 3

Wyjętą, gorącą kukurydzę od razu smarujemy ziołowym masłem (można posłużyć się np. silikonowym pędzelkiem). Kukurydzę kroimy w nieduże kawałki i układamy na talerzu. Podajemy od razu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gotowana kukurydza w kolbach w ziołowym masełku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gotowana kukurydza w kolbach w ziołowym masełku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gotowana kukurydza w kolbach w ziołowym masełku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gotowana kukurydza w kolbach w ziołowym masełku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gotowana kukurydza w kolbach w ziołowym masełku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gotowana kukurydza w kolbach w ziołowym masełku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gotowana kukurydza w kolbach w ziołowym masełku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gotowana kukurydza w kolbach w ziołowym masełku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej