Gotowana kukurydza w kolbach w ziołowym masełku
łatwe
4 osoby zapisały

Składniki
2 sztuki
50 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Masło mieszamy dokładnie z rozkruszoną kostką pietruszkową.
Krok 2
Kolby kukurydzy oczyszczamy z liści i znamion, myjemy. W dużym garnku gotujemy wodę. Wrzucamy kolby kukurydzy i gotujemy pod przykryciem 5 min.
Krok 3
Wyjętą, gorącą kukurydzę od razu smarujemy ziołowym masłem (można posłużyć się np. silikonowym pędzelkiem). Kukurydzę kroimy w nieduże kawałki i układamy na talerzu. Podajemy od razu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej