
Składniki
3 sztuki
null
null
4 sztuki
1 łyżka
1 sztuka
1 pęczek
300 gramów
2 sztuki
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brokuły i kalafior podziel na różyczki, a następnie wrzuć do wrzątku i gotuj 3 min.
Krok 2
Marchewki pokrój na słupki, fasolkę wrzucić do wrzątku i gotuj 3 min.
Krok 3
Pora pokrój.
Krok 4
Rozgrzej oliwę i podsmaż na niej marchewkę i fasolkę.
Krok 5
Dodaj brokuły, kalafiora i pora. Przesmaż, podlej wrzątkiem i dusić 5-10 min. Przypraw.
Krok 6
Na drugiej patelni rozpuść masło, usmaż 4 jajka sadzone i oprószyć przyprawami. Podawaj z warzywami.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej