
Składniki
1 sztuka
3 sztuki
3 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
50 gramów
0.5 sztuki
1 sztuka
200 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do garnka wlej 2 l wody, zagotuj, dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorr, liść laurowy i trzy kulki ziela angielskiego.
Krok 2
Następnie dodaj obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, obrane pietruszkę i marchewkę oraz liść pora. Po 10 minutach dodaj makaron.
Krok 3
Pokrój łodygi kalafiora i wrzuć do zupy. Po 5 minutach dodaj pokrojone różyczki kalafiora. Gotuj jeszcze 5-10 minut. Możesz dodać koperek na sam koniec. Na talerzu dodaj do zupy śmietanę.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej